Ρέικι – Συχνές Ερωτήσεις

japanese_zen_stones_widescreen_by_dius19-d3bsm2aΤι είναι το Ρέικι;
Το Ρέικι είναι μία απλή φυσική ενεργειακή τεχνική από την Ιαπωνία που προσφέρει  χαλάρωση, ηρεμία, αισιοδοξία, νοητική και σωματική ευεξία καθώς βοηθά στην εναρμόνιση και θεραπεία του νου, του σώματος και του πνεύματος.

Τι σημαίνει η λέξη  «Ρέικι»;

Η λέξη Ρέικι αποτελείται από τις λέξεις «Ρει» που σημαίνει «συμπαντική ή πνευματική» και από την λέξη «Κι» που σημαίνει «ενέργεια».  «Ρέικι» σημαίνει συμπαντική- πνευματική ενέργεια!

Το Ρέικι έχει σχέση με θρησκευτικές πεποιθήσεις;

Το Ρέικι είναι μια εναλλακτική και συμπληρωματική τεχνική η οποία δεν σχετίζεται με θρησκείες, ιδεολογίες, προσευχές ή λατρείες!

Μπορώ να κάνω Ρέικι και να σταματήσω να βλέπω το γιατρό μου;

Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς ότι το Ρέικι δρα συμπληρωματικά και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την κλασική ιατρική.

Μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με την κλασική ιατρική ή και με άλλες συμπληρωματικές θεραπείες όπως ψυχοθεραπεία,   E.F.T., βελονισμός, η ομοιοπαθητική κ.α

Πρέπει  να πιστεύω στο Reiki για να «λειτουργήσει»;

Όχι απαραίτητα. Το Ρέικι διοχετεύεται και «λειτουργεί» είτε το πιστεύει κανείς είτε όχι.

Που βοηθά το Ρέικι;

Το Ρέικι μειώνει ή και διώχνει το στρες και το άγχος και έτσι είναι ιδιαίτερα ευεργετικό σε όσους ταλαιπωρούνται από ψυχοσωματικά προβλήματα όπως πονοκεφάλους, στομαχόπονους, κλπ.. Μειώνει τα αρνητικά συναισθήματα (θλίψη, πίεση, φόβο κλπ.) και χαλαρώνει, ενώ θεωρείται βοηθητικό ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Βοηθά στην ταχύτερη αποκατάσταση τραυματισμών,  φλεγμονών, διαστρεμμάτων, εγκαυμάτων, και σε μυοσκελετικά  προβλήματα του αυχένα, της πλάτης ή της μέσης. Δρα συμπληρωματικά με την ιατρική αγωγή στις χρόνιες ασθένειες και ανακουφίζει  από χρόνιους πόνους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και  στις μετεγχειρητικές περιόδους, για την μείωση των παρενεργειών από τα φάρμακα αλλά και την ψυχική τόνωση του ασθενούς.

Σε πολλά νοσοκομεία στο εξωτερικό, όπως στην Αμερική στην Αγγλία στην Γερμανία κ.α το Ρέικι χρησιμοποιείται παράλληλα και συμπληρωματικά με την κλασσική ιατρική από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό των νοσοκομειακών κλινικών για την ταχύτερη ίαση και ανακούφιση των ασθενών.

Ποιος ενδείκνυται να κάνει Ρέικι;

Το Ρέικι είναι για όλους! Απευθύνεται στους πάντες ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, φυλή, μόρφωση, θρησκεία, ή κοινωνική θέση καθώς είναι απόλυτα ασφαλές, δεν έχει καμία παρενέργεια, και είναι ευεργετικό σε κάθε περίπτωση.

Πως γίνεται μια συνεδρία Ρέικι;

Σε μία συνεδρία Ρέικι ο «αποδέκτης»  (φορώντας όλα του τα ρούχα) ξαπλώνει σε  ένα κρεβάτι μασάζ ή κάθεται σε μία καρέκλα και ο πρακτικός Ρέικι διοχετεύει την ενέργεια Ρέικι, πλησιάζοντας ή και ακουμπώντας  απαλά τα χέρια του σε διάφορα σημεία του σώματος όπως στο κεφάλι, την κοιλιά, την πλάτη, και σε όποιο άλλο σημείο υπάρχει ενόχληση ή πόνος.

Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς ότι σε μία συνεδρία παραδοσιακού Ουσούι Ρέικι δεν χρησιμοποιούνται σκευάσματα, ουσίες, κρύσταλλοι, έλαια κ.α και σε καμία περίπτωση δεν εφαρμόζεται χειρομάλαξη.

Πόσο διαρκεί μία συνεδρία Ρέικι;

Mία συνεδρία Ρέικι διαρκεί περίπου 1 με 1,5 ώρα και πραγματοποιείται συνήθως μία φορά την εβδομάδα, για ορισμένο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τη φύση του προβλήματος και τις ανάγκες της εκάστοτε περίπτωσης .

Μπορεί ο καθένας να μάθει να κάνει Ρέικι ;

O καθένας μπορεί να διδαχθεί τις τεχνικές του Ρέικι και να τις εφαρμόσει ο ίδιος  στον εαυτό του, στους οικείους του ή ακόμα και να γίνει πρακτικός Ρέικι.

Στο χώρο μας  πραγματοποιούνται τακτικά σεμινάρια Usui Reiki Ryoho  για τον πρώτο, δεύτερο και τρίτο βαθμό, τα οποία διαρκούν (ανάλογα με το επίπεδο) από δύο έως τέσσερις μέρες.