Ομάδες Αυτογνωσίας & Προσωπικής Ανάπτυξης

imagesffΟι ομαδικές συνεδρίες αποτελούν έναν επιπλέον τρόπο για την προσωπική ανάπτυξη και την αυτογνωσία. Αποτελούν ουσιαστικά μία μικρογραφία της καθημερινής ζωής.

Μέσα από τη διαδικασία της αλληλεπίδρασης και ανατροφοδότησης με τα υπόλοιπα μέλη, κάθε άτομο ξεχωριστά έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί την προσωπική του κοσμοθεώρηση, τα δικά του προβλήματα όχι μόνο ως ενεργός συμμετέχων αλλά και ως παρατηρητής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνειδητοποιήσει  σε ένα βαθύτερο και πιο ουσιαστικό επίπεδο τις δικές του προσωπικές ανάγκες, να κατανοήσει τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα των υπολοίπων ατόμων και παράλληλα να αισθανθεί πως δεν είναι μόνο.

Οι  ομαδικές συνεδρίες έχουν διάρκεια 2 ώρες και συχνότητα εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη.

Συμβουλευτική Ζεύγους & Οικογένειας

fam8Οι συνεδρίες αυτές, αποτελούν τον ασφαλέστερο και πιο ουσιαστικό τρόπο να κατανοήσουμε καλύτερα και πιο ξεκάθαρα τη δομή των σχέσεων μέσα στην οικογένεια ή στο ζευγάρι.

Η ταυτόχρονη παρουσία όλων των μελών σε αυτές τις συναντήσεις είναι πραγματικά πολύτιμη και για τα ίδια τα μέλη αλλά και για τον ειδικό, μιας και αναπόφευκτα ξεδιπλώνονται οι κώδικες επικοινωνίας, οι ρόλοι και κατ’επέκταση οι μηχανισμοί που οδηγούν στις ενδεχόμενες δυσλειτουργίες των οικογενειών ή των ζευγαριών.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία αναδύεται ένας τεράστιος πλούτος ουσιαστικών και πολύτιμων πληροφοριών που μπορεί να οδηγήσει σε μία πιο ξεκάθαρη οπτική  τον ειδικό, έτσι ώστε να μπορέσει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο βοηθητικός και αποτελεσματικός.

Παράλληλα, τα μέλη της οικογένειας ή του ζευγαριού μπορούν να συνειδητοποιήσουν σε ένα πιο ουσιαστικό επίπεδο τη δυναμική των σχέσεων τους και φυσικά τους βαθύτερους λόγους που τους οδήγησαν στο γραφείο του ειδικού.

Οι συνεδρίες οικογενειών-ζευγαριών, έχουν χρονική διάρκεια  1 με 1.30 ώρα και πραγματοποιούνται συνήθως κάθε 15 μέρες.