Μαρία Ελένη (Έλμα) Βοσυνιώτη

100_1468

Γεννήθηκα στην Αθήνα και έζησα τα παιδικά μου χρόνια στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Το 1988 αποφοίτησα από το Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΣΠΑ) και στη συνέχεια σπούδασα ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (B.A in Psychology, Deree College).
Συνέχισα την  ακαδημαϊκή μου  πορεία στην Αγγλία, στο  πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (Manchester Metropolitan University) κάνοντας το μεταπτυχιακό μου στην Ψυχολογία και Συμβουλευτική (MSc in Psychology and Counselling). Παράλληλα, εκπαιδεύτηκα στη χορήγηση επαγγελματικών  τεστ εκτίμησης ικανοτήτων και προσωπικότητας  Level A (Certificate of competence in occupational testing. Ability and Personality Αssessment.) αναγνωρισμένο  από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (BPS) .
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έκανα διετή πρακτική εξάσκηση στην Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου πάνω στα νευροψυχιατρικά τεστ. Συγχρόνως, παρακολούθησα το σεμινάριο εξειδίκευσης στελεχών με αντικείμενο την «Αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους» στο Κέντρο Ψυχολογικών Μελετών . Εργάστηκα ως επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ψυχολογικών Μελετών βοηθώντας παιδιά και εφήβους με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές δυσκολίες. Δίδαξα τα μαθήματα της Ψυχολογίας  και Κοινωνιολογίας (Foundation Courses) σε προ-πανεπιστημιακούς φοιτητές στα ΙΕΚ Κοντοράβδη,  ενώ το 1998 και για μια διετία εργάστηκα ως ψυχολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι. Συνεργάστηκα ως σύμβουλος -ψυχολόγος με το Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας (ΠΟΡΕΙΑ) στο σχέδιο δράσης «Δημόκριτος- Δημιουργία & λειτουργία πρότυπου σταθμού υποδοχής & συμβουλευτικής σταδιοδρομίας μονογονεϊκών οικογενειών στο δήμο Χαλανδρίου».
Πιστεύοντας ότι η ανθρώπινη ψυχή μπορεί και πρέπει  να προσεγγίζεται ολιστικά , εκπαιδεύτηκα και αργότερα έγινα δασκάλα σε μια υπέροχη θεραπευτική Ιαπωνική μέθοδο χαλάρωσης και εμβάθυνσης του εαυτού,  το Ουσούι Ρέικι .
Συνεχίζοντας την πορεία μου προς τη γνώση, εκπαιδεύτηκα στην Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (Emotional Freedom Technique) και πιστοποιήθηκα ως θεραπεύτρια E.F.T. από τον Αμερικάνικο οργανισμό Α.Α.Μ.Ε.Τ. (Επαγγελματικός Σύλλογος για την προώθηση των Τεχνικών Ενεργειακών Μεσημβρινών).  Το ενδιαφέρον μου για την γρήγορη και ιδιαίτερα αποτελεσματική ανακούφιση του ανθρώπου από βαθιά στρεσογόνες καταστάσεις με μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχοσυναισθηματική υγεία με οδήγησε στην  Υπνοθεραπεία – Θεραπευτική Ύπνωση (Advanced Hypnotherapy Practitioner) και τον Νευρογλωσικό Προγραμματισμό N.L.P. (N.L.P. Practitioner Certificate).